Hemkunskap

1. Fikabullar
2. Jag blandade ihop alla torra ingredienser och hällde sedan i vatten, sirap och olja.
3. Jag halverade det för jag jobbade ensam.
4. Sätt på ugnen i tid och stäng av den när du är klar.
5. Inga alls.
6. Mig själv.
7. Nr.3
8. Ta ut soporna
9. Det var gött


Tyvärr ingen bild denna gången....


1. Brödbullar
2. Blandade 45° vatten med olja, jäst och salt. Sedan hällde jag i mjöl tills degen blev finer
3. Jag lade på ost
4. -------
5. ---------
6. Jobbade med mig själv
7. Kök nr.3
8. Ta ut soporna
9. det blev riktigt gött





Ostbröd


1. När man gör degen så ska man inte ta ur degen ur bunken för en den släpper från bunken. Om man använder torrjäst så ska man ha 45° eller lite kallare och för färsk jäst 37°.

2. När man sätter in brödet i ugnen ska man ha på över och undervärme och ha degen på ett smörpapper.

3. När man tar ut brödet ur ugnen så ska man knacka på undersidan av brödet (försiktigt) och om det låter ihålig så är det färdigt





                                                 Bullar


1. När man ska lägga i jästen så måste mjölken ha 45° om det är torrjäst

2. Man måste låta degen jäsa innan man sätter in dem i ugnen

3. För att veta om dem är färdiga så ska man knacka på dem i botten, man kan också se det på färgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar